Waarom BMI Hijsgereedschap?
Levertijd 2 werkdagen na betaling
Gratis verzending vanaf € 500,-
Wij staan garant voor goede service
Ruim assortiment, met vele topmerken
Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
Jarenlange hijs- en hefervaring
Wij denken met u mee!
Online portal waar u digitaal uw
certificaten kunt bekijken
en downloaden

"Een betrouwbare partner voor verhuur en verkoop van hijsgereedschap!"

Waarom u uw hijsgereedschap het best laat keuren

Als u geregeld met hijsgereedschap werkt, is het belangrijk dat u deze laat keuren. Dit is belangrijk voor de veiligheid en kwaliteit van het gereedschap en het keuren is erop gericht om veilig met de middelen aan de slag te kunnen gaan. De specialisten van BMI Hijsgereedschap kijken naar de richtlijnen opgesteld door Machinerichtlijn, CE, Arbobesluit, AI17  en NEN-normen. Door keuringen maakt u aantoonbaar dat u veilige arbeidsmiddelen beschikbaar stelt aan uw werknemers én dat alle hijs- en hefgereedschappen aan de wettelijke keuringseisen voldoen.

De hoofdonderdelen wanneer u uw hijsgereedschap laat keuren

Het keuren bestaat uit vier hoofdonderdelen:

  • Visuele inspectie uitgevoerd naar zichtbare gebreken.
  • Het gereedschap nagemeten en eventueel beproeven.
  • Het gereedschap krijgt een jaarkleur met sticker voor volgende keuring.
  • Er wordt een sluitende, aantoonbare administratie gevoerd met keuringsrapport op het klantportal.
  • Hiervoor logt u in op uw account vanwaar u naar het klantportal kunt.

Bekijk ook de opsomming van globale inspectiepunten voor onderstaande keuringen. Let op, keuren is een momentopname! Doe aanvangscontroles naar eventuele gebreken en lees de gebruiksaanwijzing.

Hijs- en hefgereedschap

Hier worden alle hijs- en hefgereedschappen ‘onder de haak’ bedoeld en alle speciale gereedschappen. Wanneer we uw hijsgereedschap periodiek gaan keuren, moet het gereedschap schoon worden aangeleverd inclusief IIA-verklaring of certificaat. Wij keuren onder andere:

Elektrische arbeidsmiddelen NEN-3140

NEN-3140 schrijft voor dat alle elektrisch aangedreven machines, apparaten of toestellen, die door de aard van constructie of gebruik een elektrisch gevaar kunnen opleveren, onderhevig zijn aan een periodieke inspectie/keuring NEN-3140. Bij het uitvoeren van de metingen en keuringen van dit hijsgereedschap wordt gebruik gemaakt van Multipat XE die speciaal is ontwikkeld voor het testen op NEN-3140.

Valbeveiliging

De keuring van valbeveiligingsmiddelen omvat een visuele inspectie. Aan de hand van een checklijst worden de middelen op de algemene inspectiepunten gecontroleerd.

Draagbaar klimmaterieel NEN-2484

De keuring van ladders en trappen omvat een visuele inspectie. Aan de hand van een checklijst worden de onderdelen op de inspectiepunten gecontroleerd.

Neem contact met ons op

Kortom, het is belangrijk dat uw hijsgereedschap gekeurd wordt voor de veiligheid binnen uw bedrijf. Wilt u uw hijsgereedschap laten keuren? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0) 416 661913, door te mailen naar info@hijsgereedschap.nl of door het contactformulier in te vullen.